Excursies op Cyprus

Via verschillende excursies kunt u het authentieke Cyprus leren kennen, maar ook een dagexcursie naar Jeruzalem behoort tot de mogelijkheden.

Famagusta

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie in het noordelijk deel van Cyprus bezoekt u niet alleen Famagusta, maar ook Salamis. Bij Salamis vindt u de belangrijkste opgravingen van het eiland. Hoogtepunten van de vroegere hoofdstad van Cyprus zijn het Romeinse theater, het badencomplex en de kleurrijke mozaïeken. In Famagusta verkent u de middeleeuwse architectuur van de stad en krijgt u de mogelijkheid om van enige afstand het spookgedeelte Variosa, te bekijken.

Authentiek Troodos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het authentieke Cyprus wilt verkennen, is deze excursie een aanrader voor u. Op het programma staan een bezoek aan de dorpen Panagia en Fyti, een kloosterbezoek en een bezoek aan een wijnfabriek. In Fyti bezoekt u de ambachtswinkels en krijgt u een demonstratie. Een typisch Cypriotische lunch mag natuurlijk niet ontbreken en bij die lunch hoort ook wat traditionele muziek en dans.

Kopiaste-Kourion

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie bezoekt u de opgravingen van Kourion en daarnaast diverse prachtige bergdorpen. Bij de excursie zijn een ontbijt en lunch inbegrepen. Bijzonder is dat u de lunch nuttigt in de tuin van een Cypriotische familie en dus niet in een taverne. Op deze manier krijgt u de mogelijkheid de echte Cypriotische smaken in authentieke sfeer te proeven. De excursie eindigt in één van de mooiste dorpen van Cyprus, het wijndorp Omodos.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jeruzalem

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf Cyprus krijgt u de unieke mogelijkheid om een dag naar Jeruzalem te gaan. U vliegt vanaf het vliegveld van Lárnaka richting de heilige stad, waar u zowel de christelijke wijk als de joodse wijk met onder andere de klaagmuur, verkent. In de middag rijdt u richting de dode zee, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Caledonische Watervallen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor natuurliefhebbers en wandelaars is dit een absolute aanrader. Voordat u aan de wandeling richting de watervallen begint maakt u eerst een stop bij een olijfboerderij, waar u ziet hoe olijfolie geproduceerd wordt. Vervolgens rijdt u verder naar de startplaats van de wandeling, die in totaal slechts 1,5 uur (4 km) duurt, dus ook voor ongeoefende wandelaars is dat goed te doen. Onderweg geniet u van het prachtige landschap en de grote diversiteit aan planten. Na de wandeling rijdt u naar een dorp waar de dorpsbewoners de lunch al voor u klaar hebben staan.