Limassol

De havenstad Limassol is de op één na grootste stad van Cyprus en behoort ook tot de populairste toeristenplaatsen van het eiland.

Limassol is op het eerste gezicht misschien niet de mooiste stad die u ooit heeft gezien, maar toch heeft de plaats wel degelijk een en ander te bieden. De belangrijkste bezienswaardigheid is de middeleeuwse burcht met het bijbehorende museum. Behalve dat de burcht zelf vrij indrukwekkend is, vallen de nodige wapenuitrustingen, kanonnen en grafstenen te bewonderen. Naast de burcht is de Carob Mill gelegen, waar u alles te weten komt over het johannesbrood, dat vroeger een belangrijk exportproduct van Cyprus was. In de wijk rond de burcht vindt u verder veel goede restaurants en dit is de plek waar hippe Cyprioten naartoe gaan, wanneer ze op zoek zijn naar een uitstekende maaltijd.

Stranden

Limassol kent geen echte lange zandstranden, maar langs de kust liggen enkele kunstmatige stranden, die door de hotels zijn aangelegd. Deze zijn over het algemeen goed verzorgd en ook worden in veel gevallen diverse watersporten aangeboden. Een mooier strand vindt u op het schiereiland Akrotíri, dat 5 km ten zuidwesten van Limassol gelegen is. Een zeer rustig, ongerept strand vindt u bij Avdimou, zo’n 33 km ten westen van de stad. Ook het Governor’s beach, dat ten oosten van de stad langs de hoofdweg naar Nicosia te vinden is, is erg mooi.

Uitgaan

Limassol heeft een levendig uitgaansleven, met name in het weekend. In de oude stad zijn diverse muziekcafés te vinden, maar voor de clubs en discotheken moet u in de voorstad Germasógeia zijn, waar zich langs de boulevard diverse uitgaansgelegenheden hebben verzameld.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Cyprus:

Foto’s van Limassol

Populaire accommodaties in Limassol

Atlantica Bay 9
4 aanbieders
vanaf €653
Mediterranean Beach 8
6 aanbieders
vanaf €617
St. Raphael 8
5 aanbieders
vanaf €630

Bekijk alle 9 accommodaties in Limassol

Ligging