Stranden op Cyprus

Cyprus heeft vele mooie stranden, variërend van kilometerslange zandstranden tot idyllische baaitjes met kleine kiezelstranden; hieronder vindt u slechts een kleine selectie.

Coral Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Coral Bay strand is één van de populairste stranden van Cyprus. Het is een lang zandstrand met vele faciliteiten dat in de zomermaanden druk bezocht wordt. Tavernes, bars en restaurants zijn voldoende aanwezig. Het strand heeft een hoefijzervorm en is het beste strand in de omgeving van Paphos.

Konnos Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Konnos strand, dat de blauwe vlag draagt, is een mooi, niet al te groot strand dat circa 4 km ten oosten van Agía Nápa te vinden is. Het water is prachtig helder en doordat het strand in een baai ligt is het water rustig en heeft u geen last van golven. Watersportvoorzieningen zijn volop aanwezig, maar op het strand zelfs is slechts een enkel café te vinden. Gaat u echter even richting het oosten of het westen, dan is het aanbod zeer uitgebreid.

Fig Tree Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fig Tree Bay is genoemd naar de eenzame vijgenboom die op het strand te vinden is. Het is een mooi strand, maar wordt in het hoogseizoen erg druk, waardoor het wat van haar schoonheid verliest. Op het strand zijn vele faciliteiten aanwezig en, omdat het strand langzaam afloopt in zee is het geschikt voor gezinnen met kinderen. De Cyprioten zelf komen in het weekend ook graag op dit strand.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lara Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het strand niet met honderden anderen wilt delen, moet u afreizen naar Lara Bay. U dient dan wel de beschikking te hebben over een 4X4, want makkelijk te bereiken is dit strand niet. De moeite waard is het echter wel, want op dit strand zult u maar weinig andere mensen treffen. Ligstoelen en parasols zijn niet toegestaan, omdat het strand een belangrijke broedplaats is voor de zeldzame caretta caretta schildpadden.

Mansoura Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u echt weg wilt van de toeristische drukte kunt u het Mansoura strand proberen. Dit ligt in het dorp Mansoura nabij Kato Pyrgos bij de grens tussen het Grieks-Cypriotische en Turks-Cypriotische deel. Op het strand vindt u, op een zeer goede taverne na, geen faciliteiten, maar wel alle rust om te genieten van zon, zee en strand.