Ontspanning op Cyprus

Op Cyprus kunt u heerlijk tot rust komen, onder andere in de Turkse hamams die volop op het eiland te vinden zijn.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de veelzijdigheid van het Cypriotische landschap wilt verkennen, kunt u dat met name in de buurt van Ayía Nápa goed per fiets doen. Zowel voor ongeoefende fietsers als voor mountainbikers zijn geschikte fietsroutes te vinden. Op de website van het Cypriotische toeristenbureau kunt u een overzicht vinden van de fietsmogelijkheden op het eiland. Voor fietsverhuur en georganiseerde tours kunt u onder andere terecht bij Mountainbike Cyprus, Bike Cyprus en Cyprus Villages. Houdt u tijdens het fietsen wel rekening met het feit dat de Cyprioten zelf niet veel fietsen en ook in mindere mate gewend zijn aan fietsers op de weg.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cyprus is een prachtig eiland met veel mooie en gevarieerde natuur. Of u nu een strand-, bos- of bergwandeling wilt maken, op Cyprus kan dat allemaal. Populaire wandelgebieden zijn het Troodosgebergte en het schiereiland Akámas. Op het eiland zijn vele wandelroutes uitgezet en bij het plaatselijk toeristenbureau kunt u hier routes van krijgen. Ook op de website van het Cypriotische toeristenbureau vindt u een overzicht van de diverse wandelroutes op het eiland. De E4 Europese lange afstand wandelroute loopt over Cyprus. Deze route hoeft u uiteraard niet in zijn geheel te wandelen; u kunt ook slechts enkele stukken van de route lopen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cyprus is zeker geen winkelwalhalla, maar toch kunt u hier leuke souvenirs shoppen. Wanneer u echt traditionele producten zoekt, kunt u het beste niet in de grote steden en badplaatsen gaan kijken. De beste souvenirs zijn in de kleinere dorpen te vinden. Het bekendste souvenir van Cyprus is wellicht het kantwerk van Lefkara, dat uitsluitend in dit dorp gemaakt wordt. U kunt het ook het beste in Lefkara zelf kopen, omdat u anders niet zeker weet of het wel echt Lefkaritika is. Andere dorpen waar u authentieke souvenirs, zoals aardewerk, glaswerk, textiel en olijfhouten producten kunt vinden zijn Koloni, Foini, Fyti en Sotira. Vraagt u in uw accommodatie waar bij u in de buurt de beste souvenirs te vinden zijn.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het Turkse deel van Cyprus kunt u volledig tot ontspanning komen in de Turkse hammam. Geliefde hammams zijn de Büyük hammam en de Omeriye hammam in Nicosia. Diverse luxe hotels beschikken over een eigen hammam. Daarnaast zijn op Cyprus diverse spa & wellnesshotels te vinden, waar u terecht kunt voor onder andere massages, thalassotherapie, sauna en gezichtsbehandelingen.