Entertainment op Cyprus

Op Cyprus kunt u spetteren in een waterpark, racen op een kartbaan of met de kinderen naar een dierentuin.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net als in de meeste andere populaire strandbestemmingen vindt u op Cyprus een aantal leuke waterparken, waar u met vrienden of met het gezin een hele dag kunt genieten van spannende waterattracties. In Ayía Nápa bevindt zich het Waterworld Waterpark, een groot waterpark met als thema de Griekse mythologie. De namen van de diverse attracties verwijzen naar Griekse mythologische figuren. Zo kunt onder andere glijden van The fall of Icarus, de Apollo’s Plunge of Phaeton’s Flume. Een ander waterpark vindt u in Paphos. Het Aphrodite Waterpark claimt de grootste familie raftbaan in Europa te hebben. Waar of niet, pret is gegarandeerd, wanneer u met de hele familie op een opblaasbare band naar beneden glijdt! Het grootste waterpark van Cyprus met 30 verschillende glijbanen vindt u in Limassol. Het Fassouri Waterpark heeft een Polynesisch thema wat bijdraagt aan de vakantiesfeer. Alle drie de waterparken bieden naast waterpret ook cafetaria’s en restaurants voor een tussendoortje of een maaltijd.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vele vakantiegangers vinden het leuk om tijdens hun vakantie een keer de degens met elkaar te kruisen op de kartbaan. Ook op Cyprus krijgt u hier de mogelijkheid toe. Op het eiland zijn verschillende kartcircuits te vinden. Het grootste circuit vindt u in Dromolaxia in de Larnaca regio. Het circuit van Karting Center is 1600 meter lang en voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar oud is een speciale mini kartbaan aangelegd. Een ander groot kartcentrum bevindt zich in Paphos. Ook de baan van het Paphos Karting Center is 1600 meter lang en biedt karts voor beginners en meer ervaren racers. Circa 10 km ten noordwesten van Nicosia, in het Turkse deel van Cyprus vindt u Zet Karting een eveneens mooie kartbaan met tracks variërend in lengte van 300 tot 1200 meter. In Erimi nabij Limassol ligt het Need 4 Speed kartcentrum. Dit is een wat kleiner centrum, dat mogelijkheden biedt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook in Ayía Nápa is een kartcentrum gevestigd. Het EMW kartcentrum vindt u naast het Waterworld Waterpark.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dierenparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Cyprus kunt u verschillende leuke dierenuitjes met de kinderen plannen. In Paphos kunt u een bezoek brengen aan het Pafos Dierenpark. Het park stond vroeger bekend als het Pafos Bird Park en u kunt hier dan ook veel verschillende vogels verwachten. In totaal huisvest het park 210 verschillende dierensoorten. In het park wordt veel aandacht aan voorlichting besteed en in een amfitheater dat plaats biedt aan 350 mensen worden regelmatig lezingen en vogelshows met een educatieve inslag gehouden. Ook de dierentuin in Limassol besteedt veel aandacht aan voorlichting en onderzoek. In het educatieve centrum leert u van alles over de dieren in het park en ook door middel van rondleidingen probeert men bezoekers het een en ander bij te brengen over de verschillende dieren, waaronder kangoeroes, bavianen en pythons. Het Achna village dierenpark organiseert ezelsafaris en huisvest een aantal dieren, waaronder paarden, struisvogels en apen. Leuk om met de kinderen te bezoeken is het Cyprus Donkey Sanctuary, waar men verwaarloosde ezels opvangt. U kunt voor een klein bedrag een ezel adopteren. Nog zo’n leuk uitstapje met het hele gezin is een bezoek aan het Camel Park. Behalve een rit op een kameel maken, kunt u hier ook een duik in het zwembad nemen en voor kinderen zijn er botsauto’s, een draaimolen en andere speeltoestellen. Naast kamelen lopen op het park ook nog enkele andere dieren rond, waaronder geiten, paarden en struisvogels. Tot slot kunnen liefhebbers van de onderwaterwereld terecht in het Protaras Aquarium. In het aquarium kunt u diverse vissen, zeedieren en reptielen, waaronder krokodillen, bewonderen.