Sport op Cyprus

Watersporters, paardrijders en golfers vinden op Cyprus uitgebreide mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Cyprus in verband met de afwezigheid van vlakke baaien en goede windomstandigheden, geen toplocatie is voor surfers en zeilers, zijn op het eiland toch genoeg watersportcentra te vinden, waar legio mogelijkheden worden aangeboden. In de baai van Pissouri kunt u surfen, kitesurfen, wakeboarden, paragliden en nog veel meer. Meer informatie vindt u bij Columbia Watersport en Cyprus-Wind. Ook zeer veel mogelijkheden biedt Stavros Watersports in Fig Tree Bay aan de oostkust van Cyprus. In de omgeving van Ayía Nápa kunt u terecht bij Makronissos Watersports en in Limassol bij Crest Watersports. In Latchi bevindt zich het Latchi Watersports Centre, waar u naast surfen, jetskiën en kanoën, ook kunt duiken. In bijna alle badplaatsen op Cyprus zijn één of meerdere duikcentra aanwezig. Duiken is zeer populair, omdat in de Cypriotische wateren enkele wrakken liggen, waarvan de Zenobia hoog op het lijstje van iedere duiker staat.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardenliefhebbers zullen blij zijn met het aanbod aan maneges op Cyprus. Op diverse plaatsen kunt u terecht voor buitenritten, die u de mogelijkheid geven het Cypriotische landschap vanaf de rug van een paard te ontdekken. Meestal bieden de maneges mogelijkheden voor zowel beginners als voor geoefende paardrijders. Bij Paphos bevinden zich George’s Ranch en Kiniras Horse Riding Centre bij Ride in Cyprus kunt u terecht voor bosritten en meerdaagse trekkings. In de buurt van het Larnaca vliegveld ligt de Horse Leisure Club, waar men met name gericht is op lessen, maar geoefende rijders ook buitenritten kunnen maken. Met kleine kinderen is de Aphrodite Hills Riding Club een goede optie. Verblijft u in Noord-Cyprus dan kunt u terecht bij Çatalköy Riding Club. Eén van de grootste maneges van het eiland met 40 paarden is de Cavalier Riding Club, die onder andere zomerkampen organiseert.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf het einde van de jaren 90 is golfen steeds populairder geworden op Cyprus en tegenwoordig zijn op het eiland verschillende, goede en uitdagende golfbanen te vinden. Op Noord-Cyprus kunt u uw golfkunsten testen op de Korineum Golf Course, een prachtige 72 par golfbaan. Op het zuidelijk deel van het eiland heeft u meer keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan golfen bij Aphrodite Hills of de 68 par Vikla Golf baan, die vooral populair is onder de lokale bevolking. Mooi golfen kunt u ook bij Venus Rock waar zich twee 18 holes golfcourses bevinden. Ook Minthis Hills biedt een mooie 71 par golfcourse. Tot slot ontwierp Nick Faldo een 71 par golfbaan bij Eléa Estate en de echte golfliefhebber moet tijdens een verblijf op Cyprus zeker een dag op de 18 holes van dit Estate doorbrengen.